Одиграна завршница такмичења у одбојци за градишке основне школе

Ученици ОШ „Петар Кочић“ из Нове Тополе окитили су се најсјајнијом медаљом у одбојци у мушкој конкуренцији, док је у женској конкуренцији најбоља била екипа ОШ „Данило Борковић“  Градишка. Медаље најбољима додијељене су данас на  завршници лига такмичења у одбојци у оквиру Малих олимпијских игара за ученике и ученице градишких основних школа која је одржана у Арени Градишка.

На такмичењу у одбојци, које је трајало мјесец дана, учествовало је по шест екипа у свакој категорији. Координатор за одбојку Марко Зец каже да је то рекордан број и да је задовољан овогодишњим такмичењем.

„Такмичење се одвијало по лига систему, свако је са сваким играо, одиграли су по пет утакмица. У завршници су биле четири најбоље екипе. Побједници иду на регионално такмичење које ће се одржати првог априла ове године, а домаћин је Градишка“ рекао је Зец.

Најбољим играчима овог такмичења проглашени су Стефан Бабић и Мирна Кежић.

Велику подршку такмичењу у одбојци, кошарци и фудбалу у оквиру Малих олимпијских игара за ученике и ученице градишких основних школа пружила је као и сваке година Градска управа Градишка. Стручни сарадник за спорт Душко Иветић честитао је учесницима и побједницима.

„Исфинансирали смо превоз ученика, судије,играло се у овом предивном простору у Арени Градишка. Требамо што више младих људи укључити у спорт, да буду здрави људи прије свега“ истакао је Иветић.

Завршница лига такмичења градишких основних школа кошарци биће одиграна сутра, 11. марта у Арени Градишка.

Н. Миљковић

Share With: