Одиграна завршница такмичења у кошарци за градишке основне школе

У Арени Градишка данас је завршено лига такмичење у кошарци у оквиру Малих олимпијских игара. Прво мјесто у женској конкуренцији освојила је екипа Основне школе „Васа Чубриловић“, а у мушкој конкуренцији најбољи су били ученици Основне школе „Петар Кочић“ из Нове Тополе.

Најбољи играч у женској конкуренцији је Емилија Јовичић, док је Аљоша Васиљевић проглашен за најбољег играча у мушкој конкуренцији.

Аљоша, ученик деветог разреда ОШ „Петар Кочић“ из Нове Тополе каже да му је ово признање подстрек за још бољи рад и успјех у наредном периоду.

Емилија, ученица седмог разреда ОШ „Васа Чубриловић“ рекла је да је конкуренција била јака и да овакав успјех и признање није очекивала.

На овом такмичењу учествовало је пет основних школа у мушкој и женској конкуренцији. Координатор за кошарку Ђорђе Булајић истакао је да је задовољан и такмичењем, али и условима у којим су се играле утакмице.

Мале олимпијске игре организоване су уз велику подршку Градске управе Градишка. Начелник Одјељења за привреду и друштвене дјелатности Драгутин Ковачевић каже да је задовољан такмичењима, јер је ово први пут да се одржавају у Арени Градишка,а задовољство се могло видјети и на лицима учесника.

„Ми смо такмичење у малом фудбалу први пут организовали по лига систему, јер смо имали услове. Циљ прије свега је дружење. Имали смо преко 250 учесника што је велики успјех. Градска управа је обезбиједила и превоз за ученике“ рекао је Ковачевић

Осим у кошарци, у Арени Градишка у претходном периоду одигране су завршнице лига такмичења у малом фудбалу и одбојци у оквиру Малих олимпијских игара за ученике и ученице градишких основних школа. Побједничке екипе у свим спортовима пласираће се на Регионално такмичење у оквиру Малих олимпијских игара.

С.С.Ц/Н. М.

Share With: