Одвијање саобраћаја без сметњи

Саобраћај се јутрос на већини путева у Републици Српској одвија редовно, по мјестимично влажним и клизавим коловозима. На дионицама које пролазе кроз усјеке и поред камених косина, скрећемо пажњу на повећану опасност од одрона земље и камења на коловоз, а у котлинама, дуж ријечних токова и у вишим предјелима на смањену видљивост због магле или ниске облачности.

 Због радова и привремене регулације саобраћаја, на појединим дионицама вози се успорено, уз повремене застоје. Возачима савјетујемо максимално опрезнију вожњу, прилагођену стању и условима на путу.

На регионалном путу Р-412 Црна Ријека-Бјелајце саобраћај се, сваки дан осим недјеље, обуставља у времену од 08:00 до 16:00 часова. Изван времена обуставе, саобраћај се одвија наизмјенично, једном саобраћајном траком, уз регулацију свјетлосном сигнализацијом.

На граничним прелазима у БиХ нема дужих задржавања. Због радова обустављен je саобраћај на граничном прелазу Делеуша-Враћеновићи. За вријеме ове обуставе саобраћај се преусмјерава на друге граничне прелазе.

БиХ је отворила границе према: Хрватској, Србији и Црној Гори. Одлука се односи само на грађане те три државе, док држављани осталих земаља у БиХ могу ући уколико имају оправдане разлоге и негативан тест на вирус „Covid 19“, не старији од 72 часа.

Улазак у Хрватску дозвољен је само њиховим држављанима, странцима који имају пријављен боравак и возачима теретних возила.

Црна Гора је отворила границе за држављане БиХ. Србија је отворила своје граничне прелазе за путнички и робни саобраћај без неопходног теста на коронавирус и дозволе комисије.

Share With: