Одбор за заштиту животне средине о пројектима енергетске ефикасности

Чланови Одбора Скупштине града Градишка за заштиту животне средине, културног и природног насљеђа одржали су данас сједницу на тему „Енергетска ефикасност као допринос заштити животне средине“, на којој је представљено десет пројеката који би требали бити релизовани до 2025. године.

Шеф Одсјека за заштиту животне средине у Градској управи Tања Цвјетковић рекла је да је укупна вриједност свих пројеката око 37 милиона КМ и да су уврштени у План капиталних инвестиција града Градишка.

Неки од пројеката су већ у фази реализације, као што је пројекат енергетске обнове зграде градишке Гимназије, а у плану је обнова објеката друге двије средње школе у Градишци, вртића „Ципелићи“ и Ватрогасног дома.

„У плану су и пројекти реконструкције јавне расвјете у Градишци и прелазак на ЛЕД технологију, модернизације система даљинског гријања и изградње соларних електрана. Биће суфинансирана санација спољашњих фасада зграда заједница етажних власника. Један такав пројекат је реализован прошле, а један је планиран и за ову годину“, навела је Цвјетковићева.

Секретар Скупштине града Градишка Немања Панић истакао је да су у Плану рада за ову годину предвиђене теме о којима ће расправљати скупштински одбори, а које неће бити на дневном реду редовних скупштинских засједања.

„Очекујемо да ће закључци са ове сједнице бити веома важни за активности градских институција у наредном периоду када је ријеч о енергетској ефикасности“, истакао је Панић.

Одбор за заштиту животне средине, културног и природног насљеђа једно је од 18 радних тијела Скупштина града Градишка.

М.Малешевић

Share With: