Огревно дрво и пелет све скупљи

Oсим поскупљења хране и горива становништво Републике Срспке суочава се и са поскупљењем пелета и огревног дрвета. Пелет је дупло скупљи него прошле године и све га је теже набавити.

У овом периоду уобичајено је снабдијевање огревом. Грађани који користе пелет суочавају се са несташицом, али и дупло већим цијенама.То је видљиво и по разним огласима гдје је већа потражња него понуда. Зато ће поједини ове сезоне прећи на струју или неки други енергент. Велико интересовање је за огревно дрво које је такође поскупило. Многи су се већ сад упустили у набавку огревног дрвета.

Из Шумског газдинства Градишка кажу да су у нову годину ушли са нешто вишим цијенама, али да поскупљења нису драстична.

Директор Шумског газдинства Градишка Славко Шпанић,истиче да је ове године велика потражња за огревним дрветом, као никада до сада.

„Ми континуирано снабдијевамо локално становништво па вјерујемо да ће то бити и сада, али не можемо све завршити у петом и шестом мјесецу“ рекао је Шпанић.

Шумско газдинство Градишка  је са Удружењем пензионера Градишка потписало уговор за испоруку 3 100 кубних метара огревног дрвета. Кажу да су примјенили најповољнији цјеновник. До сада су испоручили једну трећину огревног дрвета за ову популацију

Н. Миљковић

Share With: