Овог викенда почиње „Градишка јесен 2022“

У оквиру манифестације „Градишка јесен 2022“ у Градишци ће у суботу, 3. септембра од 12 часова бити одржан римски фестивал  „АВЕнтуре Градишка“.

 У уторак 6. септембра у 18 часова на љетној позорници Завичајног музеја планирано књижевно вече са Михајлом Орловићем док је субота, 10 септембар резервисана за Куглашки турнир„Градишка јесен  2022“ који ће бити одржан од 10 до 17 часова и 30 минута у куглани “Козара“.

Привредна манифестација Дани воћа “Поткозарје 2022“ биће одржана у понедјељак 12.септембра од 11 часова у Горњим Подградцима.

Кабаретска представа  ЕДИТ ПЈАФ, Ђурђа Вукашиновић биће изведена у уторак, 13.септембра  у 20 часова у Културном центру. Изложба икона Српске православне цркве Градиишке парохиије биће отворена у сриједу у 19 часова у Завичајном музеју.

Поводом славе Града Мале Госпојине, у суботу 17. септембра биће обављено освећење обновљеног Покровског храма и Парохијског дома. Света архијерејска литургија и освећење храма планирано је у 9 часова, а освећење Парохијског дома у 11 часова.

Концерт Душан Секулић и бенд планиран је за уторак, 20.септембра у Културном центру у 20 часова.

Света литургија и освећење славског колача поводом Мале Госпојине, крсне славе Града биће обављено у сриједу 21.септембра у 9 часова у Храму Покрова Пресвете Богородице, након чега ће бити уприличена Славска литија градским улицама.

На дан славе Града, 21. септембра предвиђене су и привредне манифестације. Изложба стоке на Хиподрому биће отворена у 10 часова док су  коњичке трке планиране за 13 часова.

Истог дана на Тргу Чубриловића биће одржан „Јесењи сајам Куће Лијевча и Поткозарја“од 9 до 15 часова. У четвртак, 22. септембра у центру града у Видовданској улици биће одржана манифестација“ У град без аутомобила“.

Посљедња манифестација у оквиру обиљежавања славе Града планирана је за суботу 24.септембра у Културном центру Градишка гдје ће бити одржан 23.Међународни сајам колекционарства и антиквитета.

С.Видовић

Share With: