Објављен Програм пружања помоћи материјално угроженим борачким категоријама у 2020.

Градска борачка организација Градишка и Фондација „СОЛИДАРНОСТ“ објавиле су Програм пружања помоћи материјално угроженим борачким категоријама са територије града Градишка у 2020. години.

Програм ће се реализовати кроз помоћ у реализацији ђачких ескурзија завршних разреда средњих и основних школа за 15 ученика по 150 КМ, помоћ за куповину уџбеника за 10 ученика основних школа по 100 КМ и за 10 ученика средњих школа по 100 КМ, стипендирање 10 ученика средњих школа 10 x 80 КМ и стипендирање 6 студената из породица борачких категорија 10 x 100 КМ.

Кандидати који конкуришу требају доставити доказ да припадају борачким категоријама, да су редовни студенти, доказ о броју запослених у породици, кућну листу и доказ о броју дјеце школског узраста. Конкурисати могу студенти који редовно похађају државни факултет.

Помоћ ће се реализовати и кроз помоћ за куповину огревног дрвета за  60 корисника по 200 КМ и за бањско лијечење са приложеном медицинском документацијом за 15 корисника за десетодневни боравак у бањи.

Пријава за једну од понуђених помоћи може се поднијети лично у Градској борачкој организацији Градишка од понедјељка 16. марта до 10. априла у времену од 8:30 до 14 часова.

Предност за додјелу имају лица из борачких категорија чланови Борачке које је предложила мјесна борачка организација и која до сада нису користила нити један вид помоћи, саопштено је из Борачке организације Градишка.

Share With: