Објављен позив за подстицање развоја предузетништва код младих

Завод за запошљавање Републике Српске реализује Програм подстицања развоја предузетништва код младих старости до 35 година – стартап (start-up) Српска, чија је укупна вриједност 3.600.000 КМ, а који се финансира донаторским средствима Владе Републике Србије у износу од 1.000.000 евра и средствима Завода за запошљавање у износу 1.644.170 КМ.

Шеф Бироа Градишка, Обренка Балта, гостујући у програму Радио Градишке, рекла је да је програмом обухваћено запошљавање незапослених лица пријављених на евиденцији као активни тражиоци посла који су на дан расписивања јавног позива имали до 35 година.

Она је навела да се на овај јавни позив може јавити лице које је у Бироу закључило индивидуални план запошљавања у коме се изјаснило да свој радни сататус жели да ријеши властитим ангажовањем и додала да не могу учествовати лица која су у задњих годину дана имала властиту дјелатност.

Балта је навела да заинтересовани могу конкурисати за производне дјелатности односно прерађивачку индустрију и грађевинарство за шта су предвиђена средства до 50 000 КМ, за информационо-комуникационе технологије за шта су предвиђена средства до 30 000 КМ и за стручне, научне и техничке дјелатности за шта су предвиђена средства до 20 000 КМ.

Она је истакла да ће Завод пратити и контролисати Програм најмање 36 мјесеци од датума заснивања радног односа.

Балта је подсјетила да је ово друга година како се спроводе програми инвестиционог улагања и навела да су прошле године у Градишци одобрена три захтјева.

Јавни позив расписан је 30. јула и биће отворен до 30. августа ове године.

Share With: