Обуставе саобраћаја поводом Дана града и бициклистичке трке

На већини путева у Републици Српској саобраћај се одвија по мјестимично сувим коловозима уз повољне услове за вожњу. На дионицама које пролазе кроз усјеке и поред камених косина, скрећемо пажњу на могуће одроне земље и камења на коловоз. Возачима савјетујемо опрезну вожњу, прилагођену стању и условима на путу.

Саобраћај је због клизишта обустављен на регионалном путу Мраковица-Градишка, дионица Мраковица-Подградци, док се због одрона, на дионици Козарац-Мраковица саобраћај одвија наизмјенично, једном траком.

Поводом обиљежавања Дана града Градишка дана, 24.априла у времену од 09.00 до 10.30 часова доћи до привремене обуставе саобраћаја на дијелу улице Козарских бригада (потез од раскрснице са Улицама Лепе Радић и Др Есада Прачића до улаза у ЈЗУ „Болница“ Градишка) ради полагања вијенаца на спомен-обиљежја у Спомен-парку, а поводом обиљежавања Дана града.

Такође, у времену од 09.30 до 11.30 часова доћи ће до привремене обуставе саобраћаја на Тргу Светог Ђакона Авакума (потез од Улице Видовданска до Улице Руђера Бошковића) поводом отварања и освештања новоизграђеног спомен-обиљежја и обиљежавања годишњице егзодуса Срба из Западне Славоније.

Замољавају се учесници у саобраћају да се придржавају привременог режима саобраћаја према привремено постављеној сигнализацији.

Због одржавања Међународне бициклистичке трке “Београд-Бањалука 2021”,долазиће до сукцесивне обуставе саобраћаја.

Сутра,  25.априла у времену од 11,30-16,00 часова на дионицама Приједор-Козарска Дубица,  Козарска Дубица-Градишка и дионца Градишка-Нова Топола-Лакташи-Бања Лука.

Из Полицијске управе Градишка саопштено је да ће у времену од 13 до 14 часова собраћај сукцесивно бити обустављан на магистралним путевима и улицама којим се буду кретали бицилисти, те моле возаче да у том периоду користе алтернативне путне правце.

Планирано је да на подручје града Градишка бициклисти стигну око 13 часова и 20 минута из правца Орахове, магистралним путем Козарска Дибица – Градишка, а затим ће возити градским улицама  Партизанска, Козарских бригада,  те Видовданска, гдје је предвиђен пролазни циљ око 13 часова и 40 минута.

Даље ће се кретати Тргом јеврејских страдања, Доситејевом улицом, Улицом 16.Крајишке бригаде до тако зване Бањалучке петље, гдје ће се бициклисти уључити на Пут српске војске и наставити рутом Дубраве, Нова Топола, Горњи Кладари, Мали Разбој, Кукуље, Лакташи, Клашнице, Бањалука.

На ГП у БиХ нема дужих задржавања.

Share With: