Обука из мехатронике за професоре

Тродневна обука из мехатронике одржана је од 19. до 21. априла ове године у новоопремљеном кабинету Техничке школе у Градишци. Ријеч је о обуци која је намијењена партнерима у пројекту иНноваНет и то стручњацима из Индустријског парка Нова Градишка те корисницима у пројекту, професорима Техничке школе из Градишке, зеничке Мјешовите средње индустријске школе, Гимназије из Подгорице и Прве стручне средње школе из Никшића.

Обуку је реализовао Михајло Стојчић, професор са Машинског факултета Универзитета у Бањалуци.

Полазнци су имали прилику да кроз тродневну практичну обуку савладају разне технике попут Пнеуматског и електропнеуматског управљања кориштењем најзахтјевнијих програма.

Обучени професори ће у наредном периоду држати обуке незапосленим лицима, студентима, ученицима и запосленим из малих и средњих предузећа.

Обука из мехатронике је једна од активности која се спроводи у оквиру пројекта иНноваНет, чији је општи циљ повећање конкурентности малих и средњих предузећа у регији, стварањем повољног пословног окружења, развојем инфраструктуре за подршку пословању и побољшањем степена знања садашњих и будућих предузетника, студената и запослених.

Пројекат се суфинансира средствима ЕФРР и ИПА ИИ фондова Европске уније, а партнери на пројекту су Зеничка развојна агенција ЗЕДА, која је уједно и водећи аплилкант, Индустријски парк Нова Градишка, Иновационо предузетнички центар Технополис и Град Градишка.

Б.Гргић

Share With: