Обиљежен Међународни дан особа са аутизмом

Поводом Међународног дана особа са аутизмом,  у Културном центру Градишка уприличена је манифестација “С оне стране Дуге“.

Чланови Удружења „Дуга“  и њихови пријатељи припремили су пригодан музичко-забавни програм, како би и на тај начин пробудили свијест јавности о аутизму. Саша Касагић предсједник Удружења  родитеља дјеце са аутизмом “Дуга“ Градишка, навео је да је ово пет пут да обиљежавају 2. април, Међународни дан особа са аутизмом.

„Свих протеклих година, на разне начине, покушавамо да скренемо пажњу јавности на потешкоће са којима се сусрећу дјеца из удружења и њихови родитељи“, навео је Касагић и додао да је постигнут одређени напредак када је у питању рад Удружења Дуга. Он је истакао да имају добру сарадњу са републичким и градским властима.

Иван Раденовић начелник Одјељења за привреду и друштвене дјелатности Града Градишка, навео је да је Удружење „Дуга“, од интереса за Град Градишку и као такво се суфинансира из градског буџета. Раденовић је рекао да је „Дуга“  продужена рука Града у рјешавању проблема њених чланова.

Манифестацији „С оне стране Дуге“, присуствовао је и министар трговине и туризма Републике Српске Денис Шулић, који је навео да је рад Удружења препознат и значајан и да ће увијек имати подршку републичких институција.

У програму манифестације, осим чланова Удружења Дуга, учествовали су малишани из ЈПУ “Лепа Радић“, мали хор ОШ “Васа Чубриловић, ученици Музичке радионице Марина Баврлић и гости из „Куће радости“ из Котор Вароши.

Покровитељ манифестације је Град Градишка, а медијски покровитељ Радио-телевизија Градишка.

С.Видовић.

Share With: