Обиљежен Дан ученичких постигнућа Основне школе „Данило Борковић“

У Основној школи „Данило Борковић“ данас је обиљежен Дан ученичких постигнућа. Директорица школе, Нада Густоварац рекла је да је поносна на овогодишње успјехе ученика, а самим тим и њихових наставника.„Ученици су постигли запажене резултате из математике и физике. Како се ради о ученицима 7. разреда, за њих је такмичење завршило на Регионалном нивоу,без обзира што су освојили прва мјеста. На Републички ниво пласирају се ученици 8. и 9.разреда. Остварени су добри резултати  на такмичењима из српског језика, православне вјеронауке и информатике. У ваннаставним активностима на литерарним конкурсима, у рецитовању и писању најљепшег ћириличног рукописа“, рекла је Густоварац.
Она је нагласила да су се спортске екипе школе,посебно дјевојчице, такмичиле на Републичком нивоу у одбојци и малом фудбалу.

Уна Шобота ове године учествовала је на такмичењу из физике. Она је рекла да је захваљујући преданом раду наставника завољела физику која није тешка већ је веома занимљива. Анамарија Чолић учествовала је у одбојкашком такмичењу Малих олимпијских игара Републике Српске, а Дуња Милисавић је била успјешна са тимом малог фудбала. Обе дјевојчице наводе да се спортом баве и у слободно вријеме, а да резултати неће изостати ако постоји посвећеност и ученика и наставника.

Дан ученичких постигнућа Основне школе „Данило Борковић“  почео је прољећним кросoм након чега је уприличена приредба на којој су најуспјешнијим ученицима и наставницима уручене дипломе. Раније је ова школа Светог Ћирила и Методија обиљежавала као славу школе али од ове године крсна слава школе је Свети Сава док је 24. мај дан који је посвећен успјешним ученицима.

Г.Влаинић

Share With: