Обиљежен Дан БОРС-а и Дан бораца Републике Српске (ФОТО)

Служењем парастоса и полагањем вијенаца на Централно спомен обиљежје погинулим борцима Одбрамбено-отаджбинског рата, у Градишци је данас обиљежен Дан Борачке организције и Дан бораца Републике Српске.

Градоначелник Градишке Зоран Аџић рекао је да је опредјељење и обавеза Града Градишка да овакве догађаје обиљежава, његује традицију и да се поклони онима који су своје животе уградили у темеље Републике Српске.

Аџић је нагласио да је Градска управа у посљедње четири године повећала издвајања за припаднике борачких категорија и организација проистеклих из протеклог Одбрамбено-отаџбинског рата и додао да ће и наредном периоду настојати, у сарадњи са Градском борачком организацијом, да поправе положај борачких категорија.

Предсједник Градске борачке организације Милован Гагић нагласио је да ова организација има добру сарадњу са Градском управом истичући да су водећи у Републици Српској према пружању помоћи борачкој популацији. Гагић је рекао да је за рјешење проблема ових категорија становништва неопходно да се на нивоу Републике Српске  донесу ситемска рјешења.

Након парастоса у Културном центру Градишка одржана је Академија на којој је приказан документарни филм о раду Борачке организације Градишка у протеклих 30 година.

С.Видовић

Share With: