Обиљежено 20 година од оснивања Подручног фудбалског савеза Градишка

Свечаном академијом и уручењем плакета залужним појединцима у Градишци је вечерас обиљежено 20 година од оснивања Подручног фудбалског савеза.

Свечаности у Културном центру присуствовао је предсједник Фудбалског савеза Републике Српске и Фудбалског/Ногометног савеза БиХ Вицо Зељковић који је честитао Подручном фудбалском савезу Градишка овај значајан јубилеј, истичући да су у протекле двије деценије побољшани услови на стадионима на подручју Градишке, Лакташа, Српца и Прњавора.

Он је навео да се ускоро очекује почетак изградње терена са вјештачком травом у Лакташима, да ће бити потписан уговор за изградњу истог терена у Новој Тополи, те да је главни задатак Фудбалског савеза Српске да са Градском управом Градишка пронађе модел како обезбиједити средстава за реконструкцију градског стадиона „Велимир Сомболац“.

„На овом стадиону игра фудбалски клуб „Козара“ – фудбалски бренд ове регије који треба да буде мотор развоја свих осталих клубова у окружењу. Тражићемо модел да већ идуће године почнемо реконструкцију стадиона“, рекао је Зељковић.

Он је подсјетио да је Фудбалски савез Републике Српске све клубове ослободио плаћања 50 одсто износа котизације за такмичења и трошкова службених лица на утакмицама.

Предсједник Подручног фудбалског савеза Градишка Милош Бркић рекао је да је поносан на све фудбалске раднике на подручју овог савеза и на све оне који су својим радом обиљежили потекле двије деценије.

Он је захвалио Зељковићу на подршци Подручном фудбалском савезу Градишка која се огледа у различитим инфраструтурним пројектима на стадионима.

„То су велика улагања чији је циљ да се створе што бољи услови за развој фудбала на подручју Градишке, Лакташа, Српца и Прњавора“, нагласио је Бркић.

Подручни фудбалски савез Градишка је по површини коју покрива најмањи од седам подручних савеза у Републици Српкој, али трећи према броју клубова. Има 55 клубова и више од 1.000 фудбалера свих узрасних категорија.

М.Малешевић

Share With: