Обиљежавање „Недјеље борбе против глаукома и промоција конвенције о правима особе са инвалидитетом“

Градска организација слијепих Градишка у оквиру пројекта „Недјеља борбе против глаукома и промоција конвенције о правима особе са инвалидитетом“ организоваће едукацију о глаукому, промоцију Конвенције о правима особа са инвалидитетом и промоцију видео спота „ Један дан слијепе особе“.

Предсједник Градске организације слијепих Градишка Жељко Штрбац рекао је да је овај пројекат финансијски подржан од стране Министарства за људска права и избјеглице БиХ са циљем подизања свијести о томе шта је то глауком истичући да ће едукацију о глаукому, коју ће водити специјалиста офталмологије др Љиљана Најман Шиљак бити одржана сутра у просторијама Градске организације слијепих Градишка са почетком у 18 часова.

Промоција Конвенције о правима особа са инвалидитетом  биће одржана у четвртак,  11. марта у просторијама организације слијепих у 18 часова. Промоцију ће водити дипл. правник Дајана Вујановић, а присутни ће имати прилику упознати се са правима особа са инвалидитетом, подизањем нивоа свијести, једнаким признањем лица пред законом, заштитом интегритета личности, самосталаним животом и укључености особа са инвалидитетом у друштвеној заједници.

Након Конвенције, у 19 часова планирано је представљање видео спота под називом „Један дан слијепе особе“ у реализацији „ Авалон-студио Градишка“.

Г.Влаинић

Share With: