Обавјештење Градске управе

Подсјећамо све имаоце права на непокретности (власнике непокретности) у катастарској општини Градишка 2, да је у периоду од 15.08.2021. до 15.02.2022. године, вршено геодетско снимање обиљежених граница парцела, од стране Републичке управе за геодетске и имовинско-правне послове Бањалука, односно извођача радова, а у циљу ажурирања катастарских планова и утврђивања стварног и чињеничног стања.

За потребе катастарског премјера, а у складу са Законом о премјеру и катастру Републике Српске, сви имаоци права на непокретности (власници некретнина) у овој катастарској општини, били су дужни да у наведеном периоду изврше, о свом трошку, прописно обиљежавање својих непокретности и дозволе приступ својим непокретностима лицима која раде на пословима премјера и катастра.

С обзиром да одређени број имаоца права на непокретности није поступио у складу са поменутим законом, те да су истим предвиђене казнене одредбе које санкционишу необиљежавање парцела или забране вршења катастарских премјера стручним лицима, отворена је могућност да се наведена активност изврши и у току мјесеца марта 2022. године.

Замољавају се имаоци права на непокретности, који су пропустили предвиђени рок, да искористе продужени рок за испуњење своје законске обавезе, како се према њима неби примјениле казнене одредбе Закона о премјеру и катастру Републике Српске.

У склопу обухвата снимања обухваћене су мјесне заједнице Центар, Текија, Обрадовац, Жеравица, Чатрња, Крушкик и Брестовчина, а тачан обухват снимања, односно прегледна карта премјера катастарске општине Градишка 2 објављен је на званичној страници Града Градишка (www.gradgradiska.com).

На званичној страници Града Градишка грађанима су доступна и детаљна упутства везана за обиљежавање парцела, с тим да ће се у наведеном обухвату вршити и дистрибуција плаката и флајера са свим потребним појашњењима.

Додатне информације грађани могу добити од контакт особа: Деан Шмитран (066/767-739) и Дејан Дуцановић (066/903-695) сваког радног дана од 09.00 до 16.00 часова или одласком у Теренску канцеларију Градишка, Улица Видовданска број 34 а – зграда Мост, локал 33.

Share With: