Нови пројекти Развојне агенције РАГА Градишка

Развојна  агенција РАГА Градишка у партнерству са Агенцијом за економски развој града Приједор ПРЕДА тренутно припрема документацију за учешће на Јавном позиву ЕУ4АГРИ који се односи на развој руралног туризма.

Јавни позив вриједан је 3,5 милиона КМ и усмјерен је за подршку инвестицијама у руралном  туризму у БиХ с циљем  развоја економских  активности у руралним подручјима, стварања  нових и очувања постојећих радних мјеста, те очувања природне и културне баштине.

Директор Развојне агенције Градишка Богдан Вицановић рекао је да у оквиру овог Јавног позива раде на припреми пројекта који се односи на унапређење капацитета  Поткозарског  дијела Градишке и Приједора.

Вицановић је нагласио да на подручју Градишке до сада није било озбиљнијих туристичких пројеката из којих би могао да се финансира већи инфраструктурни развој и додао да им је циљ да укључе што више сеоских домаћинстава, пољопривредних газдинстава који се баве неким видом руралног туризма.Рок за пријаву је 7.март ове године.

Развојна агенција Градишка, осим поменутог пројекта, тренутно пружа подршку заинтересованима за учешће у Јавном позиву  запошљавања и самозапошљавања који је расписао Завод за запошљавање Републике Срспке. Помоћ се огледа у изради бизнис планова.На Јавни позив за самозапошљавање пријавити се могу незапослене особе које се последњу годину дана налазе на евиденцији Завода за запошљавање и имају бизнис идеју.

Развојна Агенција РАГА до сада је успјешно реализовала више пројеката, а један од њих је и Пројекат Техничке школе“Заједно до квалитетнијег дуалног образовања“. Од  205 пристиглих изјава о заинтересованости на подручју Западног Балкана и 43 из БиХ, пројектни приједлог Техничке школе проглашен је једним од 4 најуспјешнија, те ће са 350 000 КМ бити подржан  од стране Регионалног челенџ фонда.Тим средствима савременом опремом биће опремљене двије учионице у Техничкој школи Градишка.

С.Видовић

Share With: