Нови наслови у Народној библиотеци Градишка

Народна библиотека Градишка протеклих мјесеци обогатила је књижни фонд новим насловима. Међу њима су се нашла најчитанија домаћа и страна дјела.Овом приликом у Народној библиотеци посебнo су говорили о писцу Влади Арсићу и његовом дјелу „Бродолом“.

Осим тога  на полицама библиотеке су  и друга Арсићева дјела:  „Осиње гњијездо“,  „Лопатање ђавола“, „Ноћ архангела“, „Изгубљени у Магли“, „Невиђена Србија“. Библиотекар у Позајмном одјељењу Вања Видoвић Јањанин представила je радњу Арсићевог дјела „Бродолом“.

„Арсић је писац који се бави  социјално ангажованим питањима. Књига је заснована на истинитом догађају, о томе како је потонуо ријечни брод Ниш и тада је страдало више од 100 људи. Брод је потонуо за три минуте.

Занимљиво је да нико није одговарао за ову несрећу и није обиљежено мјесто страдања. За то вријеме  у дневним новинама ни на једноj насловној страни није споменуто највеће ријечнострадање  на Балкану. Тема књиге прати и љубавну причу која је завршена на том броду“ рекла је Вања Видивић Јањанин.

Љубитељи књижевности на полицама могу пронаћи близу 70 000 књига. Чланови градишке библиотеке могу да дођу и до дјела из области економије, психологије и историје,а нису заборављени ни најмлађи читаоци. Осим тога, Народна библиотека има и богато Завичајно одјељење.

Н.Миљковић

 

Share With: