Нова етапа у информисању Градишке: Преносом Градске скупштине почело емитовање програма локалне телевизије

Директним преносом сједнице Градске скупштине у Градишки, данас је почела нова етапа у информисању града на Сави.

Тиме је истовремено означен почетак емитовања програма локалне Телевизије, која послује у саставу РТВ Градишка.

За ову медијску кућу, гдје је лидер у информисању радио-станица са традицијом дужом од 40 година, телевизија представља важан искорак који ће битно допринијети потпунијем и бољем информисању.


– Директан пренос сједнице на телевизији и радију, локалном медијском сервису јавног карактера, за нас је веома важан напредак. Градишка је, сасвим сигурно, регионални лидер у борби за јавну ријеч и за достуност медија свим грађанима, политичким факторима и грађанским удружењима – казао је Миленко Павловић, предсједник Градске скупштине на данашњем засиједању.

Он је подсјетио да ова локална заједница његује праксу директних преноса скупштинских сједница на радију а од сада и на телевизији у јавној својини.

Зоран Аџић, градоначелник Градишке каже да се из градског буџета, у континуитету, финасирају трошкови локалног медија.

– Замијењена је комплетна техника Радио Градишке, редакција и техника преселили су у нови, функционалнији простор у Културном центру. Набављен је нови радио предајник те комплента ТВ опрема укључујући модеран студио. Запослено је још неколико радника а све то, већ сада, даје добре резултате. Телевизија је нова шанса за медијски напредак која је, већ на првом кораку, показала завидан капацитет и програмско-техничке могућности – казао је Аџић за Српскаинфо.

Рајко Ромић, в.д. директор РТВ Градишка најавио је да ће званичан почетак програма почети 20. априла у поводу Дана града а до тада, гледаоци ће путем кабловских оператера моћи да прате експериментални програм.

Share With: