Новак Ђоковић поново најбољи тенисер свијета

Новак Ђоковић поново је најбољи тенисер свијета, потврђено је на ранг-листи објављеној на званичном сајту Тениске асоцијације професионалаца (АТП).

Ђоковић је титулом на Аустралијан опену прескочио Рафаела Надала, који се сада налази на другој позицији.

Новак је у финалу савладао Доминика Тима резултатом 6:4, 4:6, 2:6, 6:3, 6:4 и тако дошао до осмог трофеја из исто толико финала у Мелбурну.

Освојио је 17. гренд слем и поново пришао на два заостатка у односу на Рафаела Надала, али га је претекао на АТП ранг-листи.

Ђоковић је поново свјетски „број 1“ са 9.720 бодова, односно 325 више од „бика са Мајорке“.

Надал је изгубио 840 бодова јер није одбранио финале од прошле сезоне, па ће Србин започети 276. седмицу као најбољи играч на планети.

На трећој позицији остао је Роџер Федерер баш због побједе Ђоковића, пошто му сада Тим дише за вратом. Најбољих 10 комплетирају Данил Медведев, Стефанос Циципас, Александер Зверев, Матео Беретини, Гаел Монфис и Давид Гофен.

Новак би прву позицију требало да задржи још барем неко вријеме, с обзиром на то да од највећих турнира сада слиједе они на којима није имао успјеха прошле сезоне (мастерси у Индијан Велсу, Мајамију, Монте Карлу).

Уколико се Шпанац одлучи на играње на турниру из серије 500 у Акапулку, као што је и прошле сезоне (почиње крајем фебруара), имаће прилику да већ тада престигне Новака, с обзиром на то да тамо брани 45 бодова, а може да освоји 500.

Али, то ће бити само уколико Новак одлучи да не наступи на турниру у Дубаију (такође серија 500) који се игра у исто вријеме, или подбаци на том такмичењу.

Share With: