Нина Пилиповић волонтер године за град Градишку (ФОТО)

Локални волонтерски сервис Градишка, који дјелује у оквиру Удружења Мост, прогласио је Нину Пилиповић волонтером 2022. године за град Градишку.

Нина Пилиповић волонтеризмом се бави дужи низ година, а разлог за то је жеља да као појединац својим дјеловањем допринесе да свима буде боље.

„Волонтеризам је чиста љубав, човјек је задовољан јер је учинио нешто добро за другога. У посљедње вријеме у Мост долазе млади људи који су препознали значај волонтеризма што је веома добро”, истакла је Пилиповићева.

Поводом 5. децембра, Међународног дана волонтера, омладински радник Удружења Мост и прошлогодишњи волонтер године, Анастасија Катић уручила је признање Нини Пилиповић и истакла да је она дугогодишњи волонтер која је учествовала и у бројним пројектима о теми екологије. Катићева је уручила захвалнице и волонтерима који су забиљежили значајан број волонтерских сати.
„Удружење Мост има 30 активних волонтера мада у нашој бази података имамо 600 имена. Ми редовно у школама одржавамо едукације о волонтеризму и на тај начин се трудимо приближити волонтеризам школарцима. Ове године волонтери су учествовали у 10 програма. Недавно смо са ученицима Гимназије одржали радионицу о волонтеризму и писању пројеката. Гимназијалци су успјешно написали пројекат који је подржала Градска управа, рекла је Катићева.

Г.Влаинић

Share With: