Никољдански пакетићи за српску дјецу у западној Славонији

Додјела никољданских пакетића за 150 српских малишана из западне Славоније биће одржана  у недјељу 18. децембра у 18 часова у Саборној  цркви посвећеној Св.Тројици у Пакрацу.

Након вечерње литургије уочи Св. Николе предсједник бањалучког Одбора за помоћ Косову и Метохији Милорад Арлов заједно са Епископом Пакрачко-славонским Јованом и замјеником жупана Пожешко-славонског из реда српског народа Николом Ивановићем подијелиће никољданске пакетиће који су поклон њихових вршњака из основних и средњих школа Републике Српске.

Из бањалучког Одбора за помоћ Косову и Метохији додају да ће до краја децембра и почетком јануара 2023.године око 1 000 пакетића бити уручено и српској дјеци на Косову и Метохији.

Наредне године у јуну,  у 11 пројекту „Спојимо дјецу Косова и Метохије и Републике Српске“ на једнодневни излет доћи ће око 50 српске дјеце из западне Славоније који ће бити гости Одбора и Удружења славонаца из Бања Луке договорено је са предсједником тог удружења Крстом Жарковићем, додаје се у саопштењу Одбора за помоћ Косову и Метохији и  додаје да је Одбор све своје пројекте посветио српској дјеци на Космету и у Хрватској као и дјеци са потешкоћама у развоју.

Г.В.

 

Share With: