Низом манифестација Градишка обиљежава Дан града, 24. април (ВИДЕО)

У Градишци ће поводом обиљежавања Дана града – 24. априла бити одржане бројне привредне, туристичке, културне и спортске манифестације, у оквиру којих ће бити отворен биоскоп, те почети са радом и Радио-телевизија Градишка, најавио је је гостујући у нашем јутарњем програму Горан Суботић, начелник Службе градоначелника Градишке.

Будући да се 24. априла обиљежава и Васкрс, централне маниФестације биће одржане дан раније, 23. априла, када ће у Културном центру Градишка у 19.00 часова бити и свечана академија.

Полагање цвијећа у градском спомен-парку предвиђено је у 11.00 часова, а у 17.00 часова отварање новоизграђаног објекта вртића и мјесној заједници Брестовчина.

Прва мафестација поводом Дана града, изложба ликовног стваралаштва ученика основних и средњих школа и дјеце из вртића „Лепа Радић“ одржана је данас на са позорници Културног центра у Градишци.

Фестивал туризма, привреде, гастрономије и културне баштине „ЗдравоФест 2022“ је сутра од 10.00 до 15.00 часова у градском парку.

У Завичајном музеју ће у уторак, 19. априла, у 13.00 часова бити отворена изложба „Са Гојком Шербулом по корзу“, а у сриједу, 20. априла, од 10.00 часова предвиђено је отварање Радио-телевизије Градишка, чиме ће бити озваничен почетка емитовања програма TВ Градишка.

Планирано је да у четвртак, 21. априла, буду отварања у 11.00 часова саобраћајнице Брестовчина-Чатрња, у 15.00 часова нове зграде амбуланте у Доњој Јурковици, а у 16.00 часова локалног пута у мјесној заједници Ћелиновац.

У Културном центру ће истог дана од 19.00 часова бити представа са Небојшом Миловановићем, у петак, 22. априла, играђе се фудбалска утакмица у 17.30 часова на Градском стадиону, а у суботу, 23. априла, у 10.00 часова Кошаркашки турнир пионира у градишкој Арени.

Представа Градског позоришта Градишка „Цврчак и мрав“ биће одиграна у Културном центру у уторак, 26. априла, док је у сриједу, 27. априла, предвиђено отварање биоскопа.

На Дан побједе над фашизмом 9. маја у 11.00 часова ће у Градишци, Горњим Подградцима и Новој Tополи бити положено цвијеће на споменике жртвама Другог свејетског рата.

М.Малешевић

Share With: