Нема застоја у одвијању саобраћаја

Саобраћај се на већини путева у Републици Српској одвија редовно, уз повољне услове за вожњу. На дионицама у усјецима  и поред камених косина, скрећемо пажњу на ситније одроне земље и камења на коловоз. Због радова и привремене сигнализације на појединим дионицама вози се успорено, уз повремене застоје. Возачима савјетујемо опрезну вожњу, прилагођену стању и условима на путу.

На граничним прелазима у БиХ нема дужих задржавања.

Сви који улазе у Хрватску из БиХ иду у 14-дневну самоизолацију. За транзит кроз ХР нема ове обавезе.

Улазак у Црну Гору из БиХ могућ само уз обавезни ПЦР тест акредитоване лабораторије из БиХ стар максимално 48 сати. За вријеме важења ове мјере, улазак у Црну Гору није могућ преко граничних прелаза Хум и Метаљка. Због радова у Црној Гори, обустављен је саобраћај на граничном прелазу Делеуша-Враћеновићи. За вријеме  обуставе саобраћај је преусмјерен на друге граничне прелазе.

БиХ отворила је границе према: Хрватској, Србији и Црној Гори. Одлука се односи само на грађане те три државе, док држављани осталих земаља у БиХ могу ући уколико имају оправдане разлоге и негативан тест на вирус „Covid 19“, не старији од 72 часа. Улазак у БиХ је дозвољен и за супружнике и малољетну дјецу држављана БиХ.

Србија је отворила своје граничне прелазе за путнички и робни саобраћај без неопходног теста на коронавирус и дозволе комисије.

Share With: