Нема дужих задржавања на граничним прелазима

Саобраћај се на већини путева у Републици Српској одвија редовно, по сувим и мјестимично влажним коловозима. На дионицама које пролазе кроз усјеке и поред камених косина, скрећемо пажњу на могуће одроне земље и камења на коловоз, а у котлинама и дуж ријечних токова на мјестимично смањену видљивост због магле. На путевима на којима се изводе санациони радови, обавезно је поштовање привремене сигнализације која регулише саобраћај. Возачима савјетујемо опрезну и спорију вожњу, прилагођену стању и условима на путу и подсјећамо, да је посједовање зимске опреме законски обавезно.

Због извођења радова на рехабилитацији магистралног пута Градишка – Нова Топола – Клашнице, и изградње три кружна тока на дионици Клашнице 1-Нова Топола измијењен је режим у одвијању саобраћајаЗбог радова на изградњи кружне раскрснице на споју магистралних путева М-I 101 Градишка-Нова Топола и М-I 102 Чатрња-Градишка, измијењен je режим у одвијању саобраћаја.

На путном правцу Лакташи – Србац (локални пут Л1), на дионици од Спортске дворане у Лакташима до петље за ауто-пут Лакташи, изводе се радови  на изградњи ивичњака, па возачима савјетујемо опрезнију и спорију вожњу,уз поштовање привремено постављене саобраћајне сигнализације. (Козара путеви, 10.11.2022. – 15.12.2022.).

Поводом одржавања манифестације под називом “БАЊАЛУЧКА ЗИМСКА ПЕТИЦА”, сутра 13.11.2022. године у времену од 07,00 до 14,00 часова, у Бањалуци биће обустављен саобраћај у улици Краља Петра I Карађорђевића, на дијелу од улице Алеја Светог Саве (Народног позоришта) до улице Марије Бурсаћ (хотел “Палас”).

На граничним прелазима у БиХ нема дужих задржавања.

 

Share With: