“На чекању” заказивање термина за магнетну резонанцу и KT

Од 1. новембра, заказивање термина за амбулантну компјутеризовану томографију и магнетну резонанцу више не спроводи Фонд здравственог осигурања Републике Српске, већ доктори породичне медицине.

Међутим, због одређених нејасноћа у самој процедури, са прописивањем упутница се тренутно чека. У градишком Дому здравља очекују да ће, након јучерашњег састанка представника Фонда и Удружења доктора породичне медицине, ускоро добити јасна упутства из Фонда здравственог осигурања.

“Очекујемо да ће, кроз неколико дана, породични љекари, по поједностављеним процедурама, почети са заказивањем термина”, каже директор Дома здравља Градишка Синиша Аџић.

Из ФЗО је саопштено да се ова новина уводи јер је, захваљујући Интегрисаном здравственом информационом систему, омогућена транспарентност листе чекања на ове дијагностичке прегледе и једноставно заказивање преко електронских упутница.

Из Фонда напомињу да су љекари, након обављеног прегледа, дужни у року од три дана написати налаз и мишљење у електронској форми, а налаз ће аутоматски бити видљив породичном љекару, као и доктору специјалисти који је предложио компјутеризовану томографију и магнетну резонанцу.

С. Тркуља

Share With: