На путевима Српске умјерена фреквенција возила

Пред нама је још један дан са тропским врућинама,па возачима из АМС Српске препоручују да праве чешће паузе и избјегавају ризична претицања.

Саобраћај се на већини путева у Републици Српској одвија уз умјерену фреквенцију возила. Возачима савјетујемо максимално опрезну вожњу,те да због високих дневних температура,дужа путовања планирају у раним јутарњим или касним послијеподневним часовима.

Данас је саобраћај потпуно обустављен на магистралном путу Приједор-Бања Лука, од Туњица до Шарговца, због извођења радова. Возила ће се преусмјеравати на алтернативни путни правац Омарска-Бронзани Мајдан-Бања Лука или Приједор-Коз. Дубица-Градишка-Бања Лука.

Возила локалног становништва ради прилаза кућама, јавног приградског превоза путника као и возила хитних служби ће се преусмјеравати на локални пут Залужани-Куљани-Драгочај.

Напомињемо да ће саобраћај на наведеној дионици пута бити пуштен сутра, 27.06.2022. год. у раним јутарњим часовима.

Данас у времену од 09,00 до 11,00 часова, поводом одржавања спортско-хуманитарне манифестације “Трка из блока”, биће обустављен саобраћај на дионици магистралног пута МII-501 Приједор-Копривна. За вријеме обуставе, саобраћај ће бити преусмјерен на алтернативне путне правце.

На граничном прелазу Велика Кладуша појачана је фреквенција возила .На осталим граничним прелазима задржавања нису дужа од 30 минута.

До 30.09.2022.отворен је гранични прелаз Крстац (путни правац Гацко-Никшић).

Share With: