На подручју Зворника и Градишке спријечено кријумчарење 18 миграната

Припадници Граничне полиције БиХ су на подручју Зворника и Градишке спријечили кријумчарење 18 миграната, саопштено је из ове полицијске службе.

Припадници Јединице граничне полиције Зворник су у суботу, 15. октобра, ухапсили држављанина Пакистана након што је откривен да кријумчари 10 особа афроазијског поријекла.

Кријумчарење је спријечено приликом надзора границе када су припадници Граничне полиције БиХ уочили чамац из Србије који је пловио Дрином према територију БиХ.

Према наредби дежурног тужиоца Тужилаштва БиХ, осумњичени држављанин Пакистана, који је и управљао чамцем, ухапшен је и предат тужиоцу Тужилаштва БиХ, уз извјештај о почињеном кривичном дјелу кријумчарење особа.

Страни држављани нису посједовали идентификационе документе, а у упитницима за мигранте су изјавили да пет долази из Авганиста, три из Пакистана и два из Индије.

Након што су, уз присуство овлаштеног преводиоца, саслушани у својству свједока, страни држављани су предати припадницима Службе за послове са странцима БиХ.

Службеници Јединице Граничне полиције Градишка су у петак, 14. октобра, у мјесту Врбашка ухапсили држављанина БиХ чији су иницијали Р.С. /59/ јер је у возилу „мерцедес“ кријумчарио осам држављана Индије.

Лице Р.С. је испитано у својству осумњиченог и против њега ће бити достављен извјештај Тужилаштву БиХ о почињеном кривичном дјелу кријумчарење лица.

Возило и други доказни материјали су привремено одузети, а даљи рад над држављанима Индије наставили су припадници Службе за послове са странцима БиХ.

Share With: