На конкурс за стамбено збрињавање бораца пристигло 248 пријава

У Одјељењу за борачко-инвалидску заштиту Града Градишка у току је конкурс за рјешавање стамбених питања борачких категорија.

Средства из буџета Града у износу од 127 000, 00КМ намијењена су за рјешавање стамбених питања борачких категорија, односно за изградњу, куповину или нужну адаптацију стамбеног објекта. Начелник Одјељења за борачко-инвалидску заштиту Града Градишка, Дарко Десанчић појаснио је да право на додјелу помоћи имају породице умрлих војних инвалида и умрлих бораца, ратних војних инвалида, бораца и цивилних жртава Одбрамбено-отаџбинског рата Републике Срспске, а који се налазе у изградњи, куповини или нужној адаптацији стамбеног објекта.

Конкурс је отворен крајем фебруара а крајњи рок за подношење пријава је сриједа 15. март. Након затварања конкурса, седмочлана комисија ће имати тежак задатак, јер је закључно са понедјељком, 13. мартом пријаве на конкурс поднијело 248 лица, а по свему судећи тај број ће прећи 300.

Градска управа Градишка од 2015. године је кроз поменути конкурс, додијелила 1 025 000, 00КМ. Да је овај вид помоћи, значајан за борачке категорије сматрају и у Градској Борачкој организацији. Предсједник Борачке организације Милован Гагић рекао је да се на подручју Градишке налази велики број бораца који су доселили из других крајева и нису успјели ријешити стамбено питање, док велики број бораца, са подручја Градишке, живи у старим и дотрајалим објектима.

Гагић је нагасио да су потребе борачких категорија за стамбеним збрињавањем  велике и још једном подсјетио да је Градска управа Градишка  међу водећим локалним управама у Републици Српској, по висини издвајања за ове категорије. За Програм борачко-инвалидске заштите, у буџету Града за за 2023. Годину,  планирано је 390 000, 00КМ.

С.Видовић

Share With: