Најављени олујни удари вјетра, издато наранџасто упозорење

Метеаларм издао је за сутра наранџасто упозорење на олујне ударе југа у већини крајева Републике Српске и Федерације БиХ.

Југо ће дувати снагом од 60 до 80 километара на час, а локално се очекују удари и око 90 километара на час.

Упозорење се односи на период сутра од поднева, па до поноћи.

Очекивана снага вјетра на бањалучком подручју је 61 километар на час. На подручју Фоче и Требиња дуваће веома јак југозападни вјетар снаге од 60 до 80, локално са ударима и до 90 километара на час. Ту се очекују и обилне падавине, између 30 и 40 литара по метру квадратном локлано и до 50.

Упозорење за вишеградски крај односи се на вјетар који ће дувати снагом од 61 до 80 километара на час,објављено је на сајту Републичког хидрометеоролошког завода.

Олујни удари југа на подручју Тузланског кантона очекују се са снагом од 60 до 80, а локално и стотину километара на час.

На подручју Кантона Сарајево прогонозирано је упозорење на вјетар снаге од 60 до 80, локално и око 90 километара на час. Слично се очекује и на подручју Мостара гдје су најављене и падавине од 20 до 40 литара по метру квадратном.

За бихаћки и ливањски крај упозорење се односи на олујне ударе југа снаге од 60 до 80, локално и око 90 километара на час. На подручју Ливна очекују се и падавине у количини од 20 до 40 литара по метру квадратном.

Наранџасти метеоаларм указује на опасно вријеме, када су прогнозиране неуобичајене временске прилике.

За приједорску регију, подручје из ријеке Уну, Сану и Саву, те Посавину и Семберију због вјетра је издато жуто упозорење. Дуваће мјестимично појачан вјетар са ударима од 40 километара на час, а на истоку локално и мало више од 60 километара на час.

Share With: