Настављени радови на изградњи кружне раскрснице „Јабука“

Ових дана су интензивно настављени радови на изградњи кружне раскрснице „Јабука“ на улазу у град. Савјетник градоначелника за грађевинарство и инфраструктуру града Градишка Бранислав Савић каже да су временски услови повољни и да посљедњих  петнaеста дана радови теку према очекивањима. Изградња кружне раскрснице одвија се у три фазе.

 „У фази смо земљаних радова односно израде доњег слоја насипа, сљедећа фаза су ивичњаци и асфалт. У другој фази планирано је да се руши надвожњак, она је и најзахтијевнија“ рекао је Савић.

Трећа, завршна фаза радова на кружној раскрсници „Јабука“ би требала бити најједноставнија и за изградњу, али и за регулисање саобраћаја.

Упоредо са овом кружном раскрсницом изводе се радови на кружном току на улазу у Агроиндустријску зону у Новој Тополи.

„Тренутно се изводе земљани радови и није толико захтијеван има четири прикључка.  Изградња кружног тока у центру Нове Тополе би требала почети за пар мјесеци, још увијек чекамо грађевинску дозволу која ће ускоро бити“ додао је Савић.

Вриједност радова на кружној раскрсници „Јабука“ је 2 800 000 КМ. Док ће, изградња двије кружне раскрснице у Новој Тополи  коштати близу 1,5 милиона КМ. Инвеститор је Јавно предузеће “Путеви Републике Српске” , а извођач радова је „Нискоградња“ Лакташи.

Н.М.

Share With: