Настављена предавања у оквиру кампање ,,Оружје не штити, оружје убија“

Поводом превентивне кампање ,,Оружје не штити, оружје убија коју организује Министарство унутрашњих послова Републике Српске у сарадњи са УНДП-ом полицијски службеници Полицијске управе Градишка одржали су данас едукативна предавања за ученике првих и других разреда у “Средњој стручној и техничкој школи“ у Градишци.

Основни циљ кампање је подизање свијести код ученика о опасностима које настају усљед нестручне употребе ватреног оружја и минско-експлозивних средстава, а све с циљем спречавања наступања нежељених посљедица, нарочито на мјестима гдје се окупља већи број грађана. Ученици су упознати и са санкцијама које су предвиђене Кривичним закоником Републике Српске, Законом о јавном реду и миру и Законом о оружју и муницији. Присутнима су приказане врсте минско-експлозивних средстава како би их у случају њиховог проналаска могли препознати, те су им дате смјернице како поступити у случају њиховог проналаска.

Едукативна предавања су одржана и у претходном периоду у више основних и средњих школа на подручју Градишке и Српца.

Полицијска управа апелује на грађане да своје легално оружје држе на безбједном мјесту како је предвиђено Законом и ван дохвата дјеце, те да свако незаконито посједовање или употребу ватреног оружја пријаве најближој полицијској станици или позивом на бесплатан број 122, који може бити и анониман. 

           

МУП-С.С.Ц.

Share With: