Настављају се манифестације у оквиру „Градишке јесени 2022“ (ВИДЕО)

Манифестације у оквиру програма „Градишка јесен“ традиционално се организују сваке године и обухватају различите садржаје из области градишке историје, привреде, културе и спорта, рекао је гостујући у Јутарњем програму РТВГ-а в.д. начелника Службе градоначелника Драгутин Ковачевић.

Ковачевић је подсјетио да је прва манифестација у оквиру „Градишке јесени 2022. године“ био римски фестивал АВЕнтуре Градишка 3. септембра који је оправдао очекивања и привукао велики број учесника и посјетилаца у градском парку те нагласио да је то био први римски фестивал у Републици Српској и БиХ регионалног карактера.

Он је позвао грађане да присуствују и бројним другим манифестацијама које ће бити одржане наредних дана поводом славе Града, Мале Госпојине, 21. септембра.

У оквиру програма „Градишка јесен 2022“ привредна манифестација Дани воћа “Поткозарје 2022“ биће одржана у понедјељак, 12. септембра од 11 часова у Горњим Подградцима.

Кабаретска представа  „ЕДИТ ПЈАФ“, Ђурђа Вукашиновић биће изведена у уторак, 13. септембра  у 20 часова у Културном центру. Изложба икона Српске православне цркве Градиишке парохије биће отворена у сриједу, 14. септембра у 19 часова у Завичајном музеју.

Куглашки турнир„Градишка јесен  2022“ предвиђен је у суботу, 17. септембра у куглани “Козара“. Почетак турнира је у 10 часова.

Поводом славе Града Мале Госпојине, у суботу 17. септембра биће обављено освећење обновљеног Покровског храма и Парохијског дома. Света архијерејска литургија и освећење храма планирано је у 9 часова, а освећење Парохијског дома у 11 часова.

Концерт Душан Секулић и бенд планиран је за уторак, 20. септембра у Културном центру у 20 часова.

Света литургија и освећење славског колача поводом Мале Госпојине, крсне славе Града биће обављено у сриједу, 21. септембра у 9 часова у Храму Покрова Пресвете Богородице, након чега ће бити уприличена Славска литија градским улицама.

На дан славе Града, 21.септембра предвиђене су и привредне манифестације. Сточарска изложба на Хиподрому биће отворена у 10 часова док су коњичке трке планиране за 13 часова. Истог дана на Тргу Чубриловића биће одржан „Јесењи сајам Куће Лијевча и Поткозарја“ од 9 до 15 часова.

У четвртак, 22. септембра у центру града у Видовданској улици биће одржана манифестација“ У град без аутомобила“.

Посљедња манифестација у оквиру обиљежавања славе Града планирана је за суботу, 24. септембра у Културном центру Градишка гдје ће бити одржан 23. Међународни сајам колекционарства и антиквитета.

С.С.Ц.

Share With: