Наредних дана хладније, од сутра на планинама снијег

У Републици Српској наредних дана биће умјерено до претежно облачно и хладније вријеме, а у високим предјелима и планинама од сутра се очекује снијег, подаци су Републичког хидрометеорлолошког завода Републике Српске.

Сутра ће бити вјетровито уз наоблачење са кишом, прво на југу и западу, а на истоку ће у првом дијелу дана и даље бити суво.

Поподне и увече киша ће падати у већини предјела, у Херцеговини се очекују обилније падавине.

На високим планинама понегдје ће у току вечери провијавати слаб снијег.

Вјетар ће бити умјерен до јак, на југу и планинама и олујни, јужних смјерова.

Минимална температура ваздуха биће од четири до 10, у вишим предјелима на истоку од један степен, а максимална температура ваздуха од осам на западу до 15 на сјеверу и истоку, у вишим предјелима од три степена Целзијусова.

У уторак, 10. јануара, током ноћи и јутра очекује се захлађење, а падавине ће се премјештати од запада ка истоку током пријеподнева.

Послијеподне у већини мјеста биће суво и претежно облачно, док ће од централних предјела ка истоку бити још падавина, у високим предјелима и на планинама снијег.

У току вечери и ноћи на сриједу, 11. јануар, очекује се постепено смањење облачности на западу и југу, и даље захлађење.

Очекује се минимална температура ваздуха од један до осам, у вишим предјелима од минус три степена, а максимална температура ваздуха од пет до 11 степени, у вишим предјелима од минус један степен.

У сриједу, 11. јануара, током јутра биће умјерено до претежно облачно и хладније, у вишим предјелима, а понегдје и у нижим, биће мраза, док ће на истоку бити још падавина.

Послијеподне ће бити промјенљиво облачно уз дуже сунчане интервале, а на истоку ће се задржати претежно облачно и хладније током дана.

На југу ће бити сунчано, увече и током ноћи пораст облачности.

Минимална температура ваздуха од минус један до шест, у вишим предјелима од минус пет степени, а максимална температура ваздуха од пет до 10, у вишим предјелима од минус два степена.

У четвртак, 12. јануара, током јутра и дана биће претежно облачно, тмурно и хладније вријеме, у вишим предјелима, а понегдје и у нижим, биће мраза.

Послијеподне и увече, локално ће бити кише, у вишим предјелима и на планинама слаб снијег.

Минимална температура ваздуха од минус један до шест, у вишим предјелима од минус пет степени, а максимална температура ваздуха од пет до 10, у вишим предјелима од минус један степен Целзијусов.

Share With: