Наредних дана претежно сунчано и топло

У Републици Српској у понедјељак ће бити сунчано и веома топло вријеме, уз максималну дневну температуру ваздуха до 38 степени Целзијусових.

Минимална температура ваздуха биће од 15 до 21, на југу до 25, а максимална од 33 до 38, у вишим предјелима 28 степени Целзијусових, саопштено је из Републичког хидрометеоролошког завода.

У уторак, 26. јула, биће претежно сунчано и вруће са температуром ваздуха и до 40 степени Целзијусових, касније поподне и увече на сјеверу и западу развој облака уз повремене пљускове са грмљавином, а могуће су и локалне непогоде понегде.

У сриједу, 27. јула, у току ноћи и јутра понегдје са кишом или пљусковима, око поднева углавном суво, док ће послијеподне развој облака у централним и источним крајевима донијети пљускове са грмљавином, локално и уз непогоде. Максимална дневна температура ваздуха износиће од 28 до 33, на југу до 36 степени Целзијусових.

У четвртак, 28. јула, јутро промјенљиво облачно, током дана биће сунчано уз промјенљиву облачност и веома топло, а касније послеподне доћи ће до развоја облака у централним и источним крајевима, уз пљускове са грмљавином, локално и уз непогоде. Максимална температура ваздуха биће од 30 до 36 степени Целзијусових.

Share With: