Наредних дана пар степени ниже температуре ваздуха

Највише температуре ваздуха тренутно су у Бањалуци и Бијељини гдје је измјерено 39 степени Целзујусових, рекао је дежурни метеоролог Хидрометеоролошког завода Републике Српске Божидар Перовановић.

Перовановић је у изјави за Радио Градишку рекао да ће знатније освјежење наступити у сриједу, када ће дневне температуре бити око 30 степени Целзијусових.

Он је додао  ће наредних дана температуре бити за неколико степени ниже у односу на данас.

Сутра, 24. јула, у  првом дијелу дана на сјеверу и западу променљиво облачно уз краткотрајну кишу само понегдје, на југу и истоку сунчано и врло топло. Поподне се повремена киша и пљускови са грмљавином премештају ка југу и истоку, а на сјеверу долази до разведравања. Могуће су и локалне непогоде, углавном од централних предјела ка истоку земље. И даље ће бити топло, али уз мало нижу дневну температуру у односу на претходне дане. Вjетар слаб до умерен, северни или променљив. Минимална температура ваздуха од 17°С до 23°С, на југу до 26°С. Максимална температура ваздуха од 28°С до 35°С, на југу и југоистоку до 37°С.

У понедјељак, 25. јула, наставља се сунчано и врло топло време. Током поподнева на југозападу развој облака уз повреме локалне пљускове са грмљавином у брдско-планинским предјелима. Минимална температура ваздуха од 15°С до 21°С, на југу до 25°С. Максимална температура ваздуха од 33°С до 38°С, у вишим предјелима од 28°С.

У уторак, 26. јула, претежно сунчано и вруће вријеме. Касније поподне и увече на сјеверу и западу развој облака уз повремене пљукове са грмљавином, а могуће су и локалне непогоде понегде. Минимална температура ваздуха од 16°С до 22°С, на југу до 25°С. Максимална температура ваздуха од 35°С до 40°С, у вишим предјелима од 30°С.

Д. Јанковић

Share With: