Наредних дана кишовито и хладније, на планинама снијег

У Републици Српској ће наредних дана бити промјенљиво до претежно облачно вријеме са кишом која ће у четвртак, 11. фебруара, уз пад температуре, прећи у сусњежицу и снијег на планинама, подаци су Републичког хидрометеоролошког завода.

Из Хидрометеоролошког завода упозоравају на обилније падавине, појачан вјетар и грмљавину у Херцеговини данас и сутра.

Сутра ујутру и током дана биће промјенљиво до претежно облачно, са кишом углавном на југу и југозападу, а повремено може падати у осталим крајевима. На сјеверу и сјевероистоку биће краћих сунчаних периода.

Током дана ће на југу, југозападу и у централним крајевима повремено бити пљускова, док ће температура бити у мањем паду, али даље изнад просјека за ово доба године. Увече се очекује престанак падавина и дјелимично раслојавање облачности.

Дуваће слаб до умјерен јужни вјетар, средином дана појачан.

Минимална температура ваздуха од три до девет, на планинама око један, а највиша дневна од шест до 12, на сјеверу до 15, на планинама од три степена Целзијусова.

У сриједу, 10. фебруара, ујутру ће бити умјерено до претежно облачно и углавном суво, на западу и југозападу ће падати слаба киша, док ће током дана доћи до јачања облачности са запада, које ће донијети кишу прво у те крајеве, па затим мјестимично и у остале.

Повремено ће бити пљускова, углавном у јужним крајевима, док ће у ноћи на четвртак уз пад температуре доћи до провијавања снијега на планинама, али га може бити и у нижим крајевима.

Минимална температура ваздуха од три до девет, на планинама око један степен, а највиша дневна од седам до 13, на сјеверу до 17, на планинама од три степена Целзијусова.

У четвртак, 11. фебруара, у току ноћи падаће киша која уз пад температуре прелази у сусњежицу и снијег на планинама, до јутра и у већини нижих пређела. Ујутру ће бити слабих падавина, сусњежице и снијега, које слабе и престају током дана и предвече уз задржавање умјерене облачности у већини крајева.

У току вечери и ноћи температуре ће бити у даљем осјетном паду.

Јутарња температура ваздуха од минус три до четири, на југу и истоку око седам, а највиша дневна од минус три до четири, на југу до девет степени Целзијусових.

У петак, 12. фебруара, у току ноћи очекује се јачи пад температуре, па ће јутро бити веома хладно са умјереним до јаким мразом. Током дана биће умјерено до претежно облачно и хладно са температуром испод нуле, осим на југу гдје ће преовладавати сунчано вријеме.

Минимална јутарња температура од минус девет до минус четири, а највиша дневна од минус осам до минус два, на југу до шест, а на планинама од минус 10 степни Целзијусових.

Share With: