Наредне седмице реконструкција ОМШ “Бранко Смиљанић“ Градишка

Наредне седмице почиње реконструкција објекта ОМШ “Бранко Смиљанић“. Директор школе Иван Ристић рекао је да ће у наредних седам мјесеци, колико је планирано да траје обнова  овог објекта, бити урађена нова фасада, реконструисана кровна конструкција, замијењена столарија, подови. Школа ће, према његовим ријечима, добити и салу захваљујући Градској управи ријешен је и други спрат школе који је био у приватном власништву.

Од другог полугодишта школске 2022/23.године, настава за ученике ОМШ “Бранко Смиљанић“ биће организована у ОШ “Васа Чубриловић“, Гимназији и ЈУ “Народна библиотека“Градишка.

Ристић је нагласио да ће се настава одвијати редовно, по плану и програму и да је све спремно за почетак другог полугодишта.

Директор ОШ “Васа Чубриловић“, Владимир Станишљевић, навео је да је ученицима Музичке школе на располагању бити пет просторија за извођење наставе, а моћи ће користити и заједничке просторије школе. Станишљевић је навео да то неће утицати на редовно одвијање наставе у овој школи и да је све спремно за почетак другог полугодишта које почиње у понедјељак, 23. јануара.

До 2002. године у ОШ “Васа Чубриловић“ дјеловала је музичка секција „Владо Милошевић“, а 2022. године почела је са радом  ОМШ “Бранко Смиљанић“. Финансијска средства обезбијдили су Влада Републике Српске и Град Градишка.

С.Видовић

Share With: