Наредне седмице појачана контрола возача трактора

На подручју које оперативно покрива Полицијска управа Градишка, у периоду од понедјељка 5. октобра до 11.октобра спроводиће се појачана контрола учесника у саобраћају са акцентом на контролу возача трактора, радних машина и техничке исправности возила.

Полицијска управа Градишка апелује на све учеснике у саобраћају да се придржавају одредби Закона о основама безбједности саобраћаја на путевима у БиХ, како би властиту безбједност и безбједност других грађана подигли на што већи ниво.

Посебно апелује на учеснике који управљају тракторима и радним машинама у саобраћају да учествују са технички исправним возилима, да приликом вожње користе упаљено жуто ротационо

свјетло, а такође да возила којим управљају у саобраћају буду регистрована.  Возачи су дужни да се придржавају и других правила саобраћаја, а посебно да приликом укључивања са земљаног пута скину блато са точкова и других дијелова возила, те да уприкључним возилима не врше превоз више лица од дозвољеног.

У периоду јануар-септембар 2020. године на подручју Полицијске управе Градишка, евидентирана је једна саобраћајна незгода гдје је смртно страдао возач трактора. Такође у истом периоду 3 возача трактора су задобила лакше тјелесне повреде, а у 6 саобраћајних незгода возачи трактора су проузроковали настанак саобраћајне незгоде.

Share With: