Награђени најбољи учесници Фестивала дјечијег стваралаштва

На завршној манифестацији „Градишко прољеће“ која је одржана у Културном центру Градишка, уручене су награде побједницима литерарног конкурса. На овогодишњи конкурс, пристигло је 152 литерарна рада, чији су аутори талентовани основци и средњошколци са подручја Градишке и из других крајева Републике Српске.

Укупно је додијељено дванаест награда за најбоље радове. Међу њима прву награду за средњошколце у категорији поезије освојио је Павле Вујчић, ученик Гимназије, који је писао о страдању Срба у Јасеновцу. Ученица Основне школе „Васа Чубриловић“ Емилиа Јовичић такође је освојила прву награду у категорији поезије за основце. Прве награде у категорији прозе припала је средњошколцу Дејану Пилиповићу ученику Средње стручне и техничке школе, док је међу основцима најбољи рад написала Дајана Миљановић, ученица ОШ „Вук Стефановић Караџић“ из Турјака.

За оцјењивање литерарних радова био је задужен стручни жири чији је предсједник био Дарио Гвозден. Он каже да су имали тежак задатак, јер је пристигло веома добрих радова, те су теме биле шаролике, од дјетињства, природе, као и историјске теме.

Директор Културног центра Градишка Мирослав Вуковић задовољан је овогодишњим конкурсом и манифестацијом. Истиче да је пристигао велики број радова, те да је представљено пето издање збирке „Први кораци“ у којој су објављена 72 рада са овог конкурса.

Специјални гости манифестације били су дјечији пјесници Тоде Николетић, Вицко Вукелић и музичар Бранимир Росић.

Н. Миљковић

Share With: