Мљекарима 7,43 милиона КМ из Компензационог фонда

Управни одбор Компензационог фонда Републике Српске одобрио је данас исплату 7.430.000 КМ произвођачима млијека у овој години ради ублажавања посљедица пандемије вируса корона, као и посљедица настанка озбиљних поремећаја на тржишту.

Исплата средстава вршиће се у три дијела – у јуну, јулу и августу, а на основу појединачних рјешења које ће за сваког пословног субјекта и физичко лице донијети Агенција за аграрна плаћања у складу са Правилником о условима и начину остваривања новчаних подстицаја за развој пољопривреде и села које је донијело републичко Министарство пољопривреде, шумарства и водопривреде.

На данашњој телефонској сједници УО фонда закључено је да су испуњени услови за додјелу тих средстава за подршку произвођачима млијека, саопштено је из Бироа Владе за односе с јавношћу.

Ријеч је о, како се наводи, финансијској помоћи произвођачима за санирање посљедица изазваних вирусом корона, као и тржишних поремећаја узрокованих растом стопе инфлације и недостатком животних намирница, сировина, репроматеријала и енергената.

Share With: