Мјестимично мокри коловози

На већини путних праваца у Републици Српској саобраћај се одвија несметано, а коловози су мјестимично мокри, па возачима савјетујемо опрезну и спорију вожњу. На дионицама које пролазе кроз усјеке и поред камених косина, скрећемо пажњу на повећану опасност од одрона земље и камења на коловоз. Због радова, на појединим дионицама вози се успорено, уз повремене застоје.

Због извођења радова на постављању интелигентних транспортних система (ИТС) измијењен је режим саобраћаја на аутопуту Е661 дионица Градишка – Бања Лука, у периоду од 08.07. до 31.12.2020. За вријеме извођења радова, саобраћај je регулисан привременом саобраћајном сигнализацијом.

У току је републичка превентивна кампања „Нити 1 брза вожња“ коју заједнички спроводе Министарство саобраћаја и веза Републике Српске, Министарство унутрашњих послова, Агенција за безбједност саобраћаја , предузеће „Аутопутеви Републике Српске“, Ауто-мото савез (АМС) са својих 49 Ауто-мото друштава, компанија „Нешковић“ и локалне заједнице. Кампања „Нити 1 брза вожња“ биће спроведена до 30. септембра и њом се жели утицати на промјену ставова код возача о важности и значају ограничења брзине, те пренијети поруку свим учесницима у саобраћају колико је важно поштовати ограничење брзине кретања.

На граничним прелазима у БиХ задржавања нису дужа од 30 минута.

На граничним прелазима Хум и Метаљка није дозвољен улазак у Црну Гору, док је гранични прелаз Делеуша од раније затворен због радова.

Share With: