Мјестимично влажни коловози

На већини путева у Републици Српској и Федерацији БиХ коловози су мјестимично влажни, а магла понегдје смањује видљивост у котлинама и дуж ријечних токова, саопштено је из Републичког ауто-мото савеза.

На магистралном путу Сарајево-Фоча забрањен је саобраћај за теретна возила и аутобусе теже од 3,5 тоне који се преусмјеравају преко Романије.

До 18. новембра на снази је потпуна обустава саобраћаја за сва возила на дионици магистралног пута Драксенић-Врбашка због реконструкције коловоза, а алтернативни правац за аутомобиле је Градишка-Подградци-Јабланица-Сјеверовци-Божићи-Козарска Дубица, а за теретна возила Градишка-Бањалука-Приједор-Козарска Дубица.

Измјењен је режим саобраћаја на дионици магистралног пута Бакрачуша-Невесиње због санације коловоза, као и на магистралном правцу Руданка-Добој један ради укључивања и искључивања механизације која је ангажована на изградњи ауто-пута на коридору „Пет це“ од моста Руданка /укључујући мост/ до тунела Путниково брдо два.

Режим саобраћаја измијењен је и на дионици магистралног пута Козарска Дубица-Драксенић-граница БиХ и Хрватске /Јасеновац/ у дужини 16,5 километара, те дионици магистралног пута Бањалука /Рударска/-Стари Мајдан.

Измијењен је режим саобраћаја на дионици магистралног пута Градишка-Нова Топола, гдје је у току изградња приступа новом царинском терминалу и кружне раскрснице, као и на дионици Котор Варош-Ободник због изградње мини хидроелектране.

На граничним прелазима у БиХ нема дужих задржавања.

Гранични прелаз Козарска Дубица отворен је за међународни путнички саобраћај.

Share With: