Муслимани се припремају за Рамазански пост

Муслимански вјерници припремају се за Рамазански пост који ове године почиње 23. марта и траје 29 дана.
Главни имам Меџлиса исламске заједнице у Градишци Зејнил Латифовић рекао је, гостујући у емисији „Добро јутро Градишка“, да је мјесец Рамазана посебан период у години за сваког муслиманског вјерника јер је пост трећи, од пет стубова на којима почива ислам.
Он је појаснио да је пост одрицање од јела, пића и других тјелесних уживања у периоду од зоре до заласка сунца, али и уопште избјегавање лоших дјела, мисли и ријечи.
Говорио је и о активностима Исламске заједнице у Градишци, намјери да у Медреси, гдје је и сједиште Меџлиса, уреде сталну изложбену поставку старих фотографија и разгледница Градишке, те другим плановима.
Латифовић, који је вјероучитељ у Техничкој школи, навео је да исламску вјеронауку у Градишци похађа 1030 средњошколца и 210 основаца.
Говорећи о земљотресу у Турској и Сирији, Латифовић је истакао да су грађани Градишке, вез обзира на вјерску и националну припадност, поново показали своју хуманост.
Он је закључио да је Градишка иначе примјер веома добре међувјерске и међунационалне сарадње и суживота, који треба да буду узор другим срединама.
М.Малешевић
Share With: