МУП Српске: Убиство младића у Бањалуци узнемирило грађане

Директор полиције Републике Српске Синиша Кострешевић похвалио је припаднике Полицијске управе Бањалука који су у сарадњи са Окружним тужилаштвом за мање од 24 часа пронашли и идентификовали починиоца убиства младића у Бањалуци.

Из Министарства унутрашњих послова Републике Српске саопштено је да је кривично ђело тешко убиство у којем је смртно страдао младић А.Б. из Бањалуке трагични догађај који је узнемирио све грађане у Републици Српској и да су, нажалост, поједини медији објавом снимка самог чина убиства, не само објавили детаљ истраге, већ и додатно узнемирили и згрозили јавност.

У саопштењу се истиче да нико из Полицијске управе Бањалука није дао сагласност иједном медију за објаву овог снимка, што је у датом тренутку само усложило тренутну ситуацију.

„Истовремено, у жељи за сензационализмом прекршени су сви етички кодекси новинарске бранше. Позивамо све представнике медија да се подсјете основних принципа новинарства, а то су објективност, истинитост и етичност“, додаје се у саопштењу.

Полиција је ухапсила лице чији су иницијали Д.М. из Бањалуке због постојања основа сумње да је починило убиство у том граду, саопштено је раније из Полицијске управе Бањалука.

СРНА

Share With: