„Музичка сцена“ поправља положај музичара

Удружење музичара и музичких стваралаца  Републике Српске „Музичка сцена“ формирано је крајем прошле године и има за циљ заштиту интереса професионалних музичара  и унапређење њиховог положаја  кроз организовано представљање.

Предсједник управног одбора овог Удружења Александар Кукић рекао је гостујући у емисији „Културни колаж“ Радио Градишке да је оснвни проблем музичара у Републици Српској тај да су у незавидном положају приликом рјешавања пореских обавеза, пензионог и здравственог осигурања и да је тој један од циљева који планирају да ријеше у будућности.

„Многи нажалост нису били свјесни тих проблема док нисмо доживјели ове забране рада због пандемије, многи музичари нису упознати о својим правима и обавезама, а све те ствари су остајале по страни“, напомиње Кукић и додаје да ће удружење од сада радити на рјешавању ових проблема.

Он је додао да су до сада остварили коректну сарадњу са надлежним инстутуцијама који их након формирања Удружења озбиљније прихватају и упутио позив музичарима да приступе Удружењу ради лакшег остваривања права и заштите положаја у друштву.

Удружење „Музичка сцена“ броји око 100 чланова, а осим  музичара чланови могу бити   и музички ствараоци и музичко- сценски радници.

Share With: