Молебан и дочек православне Нове године у градишким храмовима

У храму Покрова Пресвете Богородице у Градишци у четвртак 13. јануaра тачно у поноћ биће служен молебан за срећну и успјешну православну Нову годину.

Архијерејски намјесник градишки, протојереј ставрофор, Гојко Слијепчевић, рекао је да божићни дани трају све до Малог Божића и православне Нове године 14. јануара и да је то вријеме испуњено литургијама и богослужењима.

Слијепчевић је позвао вјернике да дођу 13. јануара на дочек православне Нове године и да молитвено учествују у молебану за наступајућу 2022. православну Нову годину, након чега ће у порти градског храма припремљено послужење вјерника.

Парохија турјачка десету годину за редом организује дочек православне Нове године код храма Светог пророка Илије у Турјаку.

Парох турјачки, Далибор Симуновић, рекао је да је окупљање вјерника уз традиционално кувано вино планирано 13. јануара од 21 час и 30 минута.

Молебан за срећну, успјешну и благословену Нову годину биће служен тачно у поноћ.

Парох турјачки позвао је вјернике да и ове године дођу на дочек православне Нове године.

На православну Нову годину и Мали Божић 14. јануара биће служена литургија у цркви у Средњој Јурковици у 9 часова и 30 минута.

Дочек православне Нове године традиционално ће бити организован у порти храма Успенија Пресвете Богородице у Гашници.

Парох гашички Борис Бенцуз најаваио је молебан тачно у поноћ, а позвао је вјернике да се пред храмом окупе око 22 часа уз послужење и дружење.

„Након молебана услиједиће и ватромет и наставак весеља у порти храма, хвала Богу имамо доста младих у парохији па сваке године нас има више“, рекао је свештеник Бенцуз и својим парохијанима и осталим грађанима пожелио срећу и благостање у Новој години.

Дочек православе Нове године биће уприличен и у осталим парохијама у Градишци.

Д. Јанковић

Share With: