Мокри коловози

Саобраћај се у Републици Српској одвија несметано, а на сјевероистоку и југу, коловози су мокри и клизави. У вишим предјелима скреће се пажња на поледицу. На дионицама у усјецима и поред камених косина, повећана је опасност од одрона. Возачима се савјетује да возе опрезно, те да на пут не крећу без обавезне зимске опреме.

Због активираног клизишта, саобраћај се на дионици маг. пута Фоча-Горажде, у мјесту Филиповићи (на самој линији разграничења), одвија отежано, једном саобраћајном траком.

Продужени су радови на регионалним путевима РI-2102, дионица Србац-Горња Вијака1-Горња Вијака 2-Разбој, РI-3106 дионица Разбој-Тедин Хан и РI-3105, дионица Тедин Хан-Теслић због чега је измијењен режим у одвијању саобраћаја, па се возачи моле да поштују привремено постављену саобраћајну сигнализацију.

На регионалном путу Бистрица-Подграб, због активираног клизишта, саобраћај се одвија наизмјенично, једном саобраћајном траком.

Због бројних одрона и опасности од клизишта, на магистралном путу Брод на Дрини-ГП Хум/Шћепан Поље путничка возила саобраћају отежано, док је за теретна возила саобраћај обустављен.

Измијењен је режим у одвијању саобраћаја на магистралном путу МII-502, дионица Бањалука-Стари Мајдан 2, због извођења радова од 20.12.2021. до 30.03.2022. године.

Проходан је пут РI-1105 дионица Водице-Врбашка 1, поддионица Мраковица-Подградци.

Због извођења радова на рехабилитацији регионалног пута РI-2109 дионица Шипово-граница РС/ФБиХ (Ново Село), измијењен је режим вожње и постављена је привремена саобраћајна сигнализација која регулише саобраћај, у периоду од 07.10.2021. до 01.10.2022. године.

Због активираних клизишта, једном саобраћајном траком, наизмјеничним пропуштањем возила, саобраћај се одвија на регионалном путу Р-476 Укрина-Горња Вијака.

На магистралном путу М-18, дионица Брод на Дрини-граница БиХ/ЦГ (Шћепан Поље), забрањен је саобраћај за сва возила чија укупна маса прелази 16 тона.

На граничним прелазима нема дужих задржавања.

Share With: