Млади социјалдемократи Градишка обиљежили Свјетски дан матерњег језика

Поводом Међународног дана матерњег језика 21. фебруара Градска организација Младих социјалдемократа Градишка данас је организовала подјелу флајера са овом тематиком и акцију прикупљања књига за Народну библиотеку Градишка.

Предсједник МСД-а Градишка Душан Ристић рекао је да је ово један од начина да се утиче на свијест грађана о значају језика као једног од стубова идентитета народа.

„Прикупили смо и 70 књига разних жанрова које ћемо донирати Народној библиотеци Градишка а ријеч је о акцији која ће бити настављена како би што већи број грађана учествовао у акцији“ рекао је Ристић и додао да је ово једна у низу акција МСД-а Градишка.

Члан Предсједништва МСД-а Градишка Бојан Добријевић рекао је да је циљ акције указати на значај српској језика који је угрожен употребом страних ријечи.

„Позивам и остале омладинске политичке и невладине организације да ураде сличне активности и прикупљене књиге донирају  Народној библиотеци у Градишци“, додао је Добријевић.

Међународни дан матерњег језика обиљежава се 21. фебруара с циљем унапређења, учења и развоја матерњег језика и његовања језичке и културне различитости. Према неким процјенама, готово свакодневно у свијету нестане по један језик. Српском језику за сада не пријети изумирање, али је потребно свакодневно говорити о његовом значају и потреби правилног говора и писања.

Share With: