Мирко Милаковић најбољи фудбалер Градишке у 2022. години

Фудбалер „Лијевча“ из Нове Тополе Мирко Милаковић и фудбалски клуб „Слога ДИПО“ из Горњих Подградаца проглашени су најбољим у 2022. години у избору најбољих фудбалера, клубова и фудбалских радника Градског фудбалског савеза Градишка.

Признања најбољима у градишкој фудбалској породици која тренутно броји 25 клубова и око 1.300 регистрованих фудбалера додијељена су вечерас на свечаности којом је уједно обиљежено и 50 година постојања градишког фудбалског савеза.

Најбољи млади фудбалер у 2022. години је штопер градишке „Козаре“ Душко Пепић, најбоља омладинска екипа је „Лијевче“ из Нове Тополе, а најбољи тренер је шеф стручног штаба „Слоге ДИПО“ Бранко Томић.

Додијељено је и признање најстаријем активном фудбалеру Менсуру Деми, који је за протекле 32 године за неколико градишких клубова одиграо више од 1.000 утакмица.

Најбољи фудбалски судија је Милош Гиговић, а најбоље младе судије су Владана Бараћ и Никола Вујат.

Признања за јубилеј 60 година постојања додијељена су клубовима „Јединство“ из Жеравице и „Ламинци“ из Ламинаца 10 година постојања клубу малог фудбала „Козара“ Градишка, а признања за најуспјешније фудбалске раднике добили су Драгиша Шкорић, Денис Будимлић, Милан Марјановић, Братислав Кисин и Зоран Девић.

Повеље поводом 50 година постојања Градског фудбалских савеза Градишка додијељене су Фудбалском савезу Републике Српске, Подручном фудбалском савезу Градишка и Граду Градишке.

Повеље су додијељене бившим предсједницима градишког фудбалског савеза Ђорђу Старчевићу, Драгану Ђукићу, Мили Ковачевићу и Родољубу Ољачи, те постхумно бившем секретару овог савеза Сими Радуловићу.

Повеље су додијељене и фудбалском тренеру Стојану Тимарцу и спортском новинару Радио-телевизије Градишка Слободану Борјановићу.

Свечаности која је одржана у ресторану „Тина“ у Градишци присуствовали су предсједник фудбалских савеза Републике Српске и БиХ Вицо Зељковић, градоначелник Градишке Зоран Аџић, предсједници Подручног и Градског фудбалског савеза Градишка Милош Бркић и Илија Гиговић и бројни другу фудблски радници и гости.

М.Малешевић

Share With: